ŠOKOLAADIRUUDUD (BROWNIES)
Retsepti põhjaks võtsin Nami-nami retsepti
Kogused on mõeldud suure plaadi jaoks, väikest ei ole mõtet lihtsalt teha 😉
400 g võid
200 g tumedat 80% šokolaadi
200 g piimašokolaadi
6 muna
400 g suhkrut
200 g nisujahu
300 g hakitud kreeka pähkleid
1 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ning pane ahi 170˚C peale kuumenema.
Sulata või ja šokolaad paksema põhjaga potis, kogu aeg segades.
Klopi munad ja suhkur mikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanillisuhkur, sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas plaadile ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook tundub pealt kuiv ja veidi pragunenud.
NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!
Lisa kommentaar