Kukeseene-suvikõrvitsa püreesupp

30. Jul 2010 at 2:21 p.l. (Kosutav suutäis, Supid) (, , , , , )

Mul on tõsine nõrkus kukeseente vastu. Ja see aasta olen ma oma kirge saanud rahuldada nii metsas korjamise kui söömise näol. Kui enamus saagist läks praetult sügavkülma, siis natuke säästsin ka hommikusteks kukeseentega ahjusaiade, piruka ning püreesupi jaoks. Kuigi minu silm pole nii palju kukekaid metsas näinud (oh seda kilkamist), siis isu veel täis ikka ei ole🙂

Kogused on umbkaudsed, sest ise panin silma järgi. Aga sellest kogusest peaks söönuks saama 3-4 inimest

0,5 kg kartuleid
1,25 l vett (kartulite keetmiseks)
1 puljongikuubik
1/3 suvikõrvitsat
1 kg kukeseeni
100g merevaiku
150 ml valget veini
soola,pipart
3 viilu röstsaia

Koori kartulid ja pane keema. Samal ajal prae pannil kukeseened. Kui kartulid on peaaegu pehmeks keenud, lisa tükeldatud suvikõrvits ning ning puljongikuubik. Võta kartul ja suvikõrvits tulelt ning lisa praetudkukeseened(jäta veidi alles pärastiseks kaunistamiseks) ja valge vein ning püreesta saumiksriga korralikuks püreeks. Pane segu tagasi väga madalale tulele ning lisa kogu aeg segades merevaik(sulab ise mõnusalt ära). Kui supp tundub liiga paks, lisa veel veidi vett. Maitsesta  soola ja pipraga ning serveerides puista peale röstsaia kuubikud ning kukeseeni.

Njämmm….:)

1 kommentaar

  1. Anette said,

    Tegin veidi veidi teistmoodi ja lisasin veel paar asja. Toitis nii hästi, et magu pidi hiljem lõhkema😀

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: