Sidruni-beseekook

21. juuli 2010 at 7:04 p.l. (Koogid, Muud) (, , )

Põhjana kasutasin enda “muretaigent”. Aga täidise ja katte leidsin siit. Väga hea kergelt sidrunine sai. Võibolla järgmine kord teeksin kreemi veidi hapukama.

Põhi:
125g võid
1dl suhkrut
1 muna
3dl jahu 1tl küpsetuspulbrit

Sidrunitäidis:
1 sidruni mahl ja koor3dl vett
3dl suhkrut
2 spl jahu
4 munakollast50g võid

Kate:4 munavalget
1,5 dl suhkrut

Toasoe või vahusta suhkruga korralikku vahtu. Lisa munad ja vahusta edasi. Sega küpsetuspulber ja jahu omavahel ning lisada segule. Pane tainas 24cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 195C juures ~10 minutit.
Kreemi jaoks mõõda kõik ained kastrulisse ja kuumutada pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Kalla  kreem põhjale. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Suhkur lisa vähehaaval alles siis, kui vaht on juba peaaegu valmis. Määri munavalge ettevaatlikult kreemile peale. Küpseta ahju alumises osas umbes 10 min, kuni besee on kergelt pruunikas.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: