Sidruni-beseekook

21. Jul 2010 at 7:04 p.l. (Koogid, Muud) (, , )

Põhjana kasutasin enda “muretaigent”. Aga täidise ja katte leidsin siit. Väga hea kergelt sidrunine sai. Võibolla järgmine kord teeksin kreemi veidi hapukama.

Põhi:
125g võid
1dl suhkrut
1 muna
3dl jahu 1tl küpsetuspulbrit

Sidrunitäidis:
1 sidruni mahl ja koor3dl vett
3dl suhkrut
2 spl jahu
4 munakollast50g võid

Kate:4 munavalget
1,5 dl suhkrut

Toasoe või vahusta suhkruga korralikku vahtu. Lisa munad ja vahusta edasi. Sega küpsetuspulber ja jahu omavahel ning lisada segule. Pane tainas 24cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 195C juures ~10 minutit.
Kreemi jaoks mõõda kõik ained kastrulisse ja kuumutada pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Kalla  kreem põhjale. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Suhkur lisa vähehaaval alles siis, kui vaht on juba peaaegu valmis. Määri munavalge ettevaatlikult kreemile peale. Küpseta ahju alumises osas umbes 10 min, kuni besee on kergelt pruunikas.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: