Sidrunikeeks

24. märts 2010 at 9:08 e.l. (Keeksid/muffinid, Koogid, Magusad, Pirukad, Toorjuustuga) (, , )

Üks kiire, lihtne ja võrratu keeks.

Kuna keeksi ei ole ma varem juhtunud tegema, siis inspiratsiooni ammutasin järjekordselt Ragnelt. Tegelikult mõtlesin üsna kaua, kas teha apelsini või sidruniga ja kas rosinate või kookoshelvestega.
Lõppkokkuvõttes olen väga rahul. Ka külalistelt sain ainult kiidusõnu:)

75 g võid
2 dl suhkrut
100 g toorjuustu
75 g hapukoort
1 sidrun
3 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
peotäis rosinaid

Vahusta omavahel või, suhkur ja toorjuust. Sega juurde hapukoor ning lisa ükshaaval tugevalt segades munad. Riivi sisse sidruni koor ning ülejäägist pressitud mahl. Lisa omavahel segatud kuivained ja rosinad.  Vala tainas võiga määritud 22 cm läbimõõduga pirukavormi ning küpseta 175 C juures umbes 45 min(tikuka katsudes peab tikk puhtaks jääma).

Maitseb hästi nii soojalt koos piimaga kui ka külmalt tee kõrvale.

Advertisements

2 kommentaari

  1. Smit said,

    ja kui sa lõpuks kunagi aega leiad siis helista ja saad oma relvad ka tagasi 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: