Porgandikook, teisel katsel

22. Nov 2009 at 1:35 p.l. (Koogid, Muud) (, , , , )

Seekord katsetasin lisanditega porgandikooki. Tuli veel parem kui eelmine. Täitsa jõulude tunne kipub seda süües peale juba.

7dl jahu
4 dl suhkrut
1 tl soola
1 spl soodat
1 spl kaneeli
1 tl pipargoogimaitseainet
7 spl õli
4 muna
1 spl vanillisuhkrut
pool pakki kreeka pähkleid
150g kookoshelbeid
5dl porgandeid
1 väike karp purustatud ananassi

Glasuur:
1 pk toasooja toorjuustu
2spl tuhsuhkrut
0,5 väiksema laimi mahla

Vahusta munad suhkruga vahtu, lisa õli. Sega omavahel kõik kuivained ning sega korralikult. Lisa riivitud poorgandid, kookoshelbed ja purustatud ananass. Tükelda pähklid meelepäraseks suuruseks ning lisa ka. Määri 26cm läbimõõduga lahtikäiv vorm õliga ning vala taigen vormi. Küpseta 175C ahjus 45-55min(nii kaua kuni torgates tikk koogi sisse, sinna külge tainast ei jää). Enne vormist välja võtmist lase jahtuda.
Kui kook on jahtunud, sega kokku glasuur ja määri koogile.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: