Pizza, pizza, pizza…

15. nov. 2009 at 11:13 p.l. (Pirukad, Soolased) (, , , , )

Njämma…Pizza on alati hea, eriti kui on hea põhi ja enda maitse järgi suurepärane kate:)

See pizza on valmistatud ühest õige heast põhjast. Mitte, et ma kodus väga palju erinevaid põhje olen proovinud, aga mulle tundus, et ei olegi vaja rohkem katsetada;)

Põhi:
1 pk Veski Mati kuivpärmi
0,5 sl tuhksuhkrut
ca 325 ml leiget vett
400 g nisujahu
100 g kartulitärklist
1 sl peenikest meresoola

Lisa pärm ja suhkur leigele veele, sega kahvliga läbi ning jäta mõneks minutiks seisma. Sega omavahel jahud ning sool. Lisa seisnud pärmi-veesegu ning sega kuni kõik on segunenud. Sõtku tainast ning lase seejärel vähese jahuga ülepuistatult rätiku alla soojas 15 minutit kerkida.

Pärast kergitamist jaga tainas kahte ossa ning rulli mõlemast ketas. Aseta see õliga piserdatud koogivormi (Ø 24-26cm) põhja. Aseta peale endale sobiv kate (jäta pizza äär umbes 1 cm ulatuses vabaks) ning küpseta ahju alumises osas 250 kraadi juures seni kuni juust on pealt sulanud ning pizza on kuldne ja krõbe.

Mul oli esimese osa katteks tomatipasta, sügavkülmast leitud kukeseened, pärlsibulad, sinihallitusjuust, ja tavaline juust. Meelest oli kahjuks läinud, et kukekas tapab hallitusjuustu maitse suht ära. Teine osa ootab veel oma korda ja sinna juba targana enam kukekat ja sinihallitsujuustu kokku ei pane.
Aga igatahes oli pizza väga njämma:)

Algne retsept jällegi Ragnelt.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: