Juustukook Merevaigust

15. nov. 2009 at 11:00 p.l. (Koogid, Toorjuustuga) (, , )

Sai Dianaga see Ragne kook ka ära küpsetatud. Meie nii vaimustusse ei sattunud. Tundub, et oleme mõlemad lihtsalt teistsuguse maitse armastajad. Võibolla kui seda teine kord veel teha, siis teeks küpsise või piparkoogi põhjaga. Ja võibolla me lihtsal küpsetamsime natuke üle. Kuidagi natuke puine jäi. Aga jäätised maitses hea ikka.

Me muutsime natuke koguseid, kuna sai kasutatud suuremat vormi. Retsept ise siis selline:

Põhi:
100 g võid või margariini
soola 
suhkrut
2 muna
3 sl hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
160-170 g jahu

Täidis:
1 tl vanillisuhkrut
1,75 dl suhkrut
2,5 spl kartulitärklist
400 g Merevaigu (naturaalset) sulatatud juustu
4 muna
pisut sidrunist pressitud mahla

Põhja jaoks vahusta või vähese soola ja suhkruga. Lisa muna, hapukoor ning kõige lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Pane taigen täidise valmistamise ajaks külma.

Täidise valmistamiseks sega omavahel suhkur, vanillisuhkur ning kartulitärklis. Lisa sulatatud juust ning sega korralikult. Kõige lõpuks lisa munad ning maitsesta vähese sidrunist pressitud mahlaga.

Vooderda taignaga 26 cm läbimõõduga ümmargune koogivormi põhi ja ääred. Vala taigna peale täidis ning küpseta 175 kraadi juures ca 45min või seni kuni kook on pealt kuldne.

Advertisements

2 kommentaari

  1. Ragne said,

    Oi kui kurb, et see kook peale ei läinud. Mina olen seda teinud viimasel ajal tavalise muretaignaga, ehk on see rohkem maitsemeelte järele sobivam:)

    • anniki said,

      Aga ma katsetan teda igal juhul veel. Äkki lihtsalt seekord ei õnnestunud:)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: