Kaks võileivatorti isale

8. Nov 2009 at 8:47 p.l. (Koogid, Soolased) (, , , , , )

Sellel aastal sai isa meeles peetud vähe teistmoodi kui varasematel. Mõte liikus võileivatortidele, mida ma ei ole kunagi varem teinud. Kuna siiani olen  rõhku pannud magusatele küpsetistele, siis väike tegemiskartus oli ikka ka sees. Või õigemini kartus, kas ikka tuleb välja. Ette ruttavalt võin öelda, et see oli küll asjata, sest vähemalt singiga tort tahtis lausa keele alla viia. Isa teadis öelda, et ka kilutort oli väga maitsev.
Alguses oli plaanis teha ainult üks võileivatort, aga poes hetkeajendil sai ka kilud korvi tõstetud. Kuna ma ise kala ei söö, siis tuligi lisaks singitordile ka veel muna-kilutort teha:)

Singivõileivatort

18 viilu Leiburi rukkipala

Täidis:
400g sinki
400g marineeritud kurki (mina kasutasin Selv

eri tükeldatud kurke)
2dl hapukoort
3dl jogurtimajoneesi
200g toorjuustu maitserohelisega

Kate:
2dl majoneesi
3dl hapukoort
veidi lihamaitseainet
singiviile
1 kollane paprika1 punane paprika
maitserohelist

IMGP2384

Vahusta toorjuust, lisa hapukoor ja majonees ning sega. Tükelda sink kuubikuteks ja lisa koos hapukurgiga täidisele. Lõika leivaviiludel otsad ära, siis saad ilma vahedeta tordi. Lao 6 viilu leiba alusele ning kata 1/3 täidisega.  Toimi kahe järgneva kihiga samamoodi. Mina immutasin keskmist kihti igaks juhuks ka kurgivedelikuga. Tegelikult ei oleks isegi vaja olnud, sest teised kihid jäid ka mahlased. Järgnevalt kata tort fooliumiga ning hoia külmkapis üleöö. Enne serveerimist kaunista. Selleks sega kokku hapukoor, majonees ja lihaüldmaitseaine ning määri tort igalt küljelt ja ka pealt kokku. Kaunista maitserohelise, singi ja paprikaga.

Munatäidisega võileivatort lisandiks kilu

IMGP2383

12 viilu Leiburi rukkipala

Täidis:
4 keedetud muna
1 spl margariini1 dl hapukoort
1 dl jogurtimajoneesi
soola maitse järgi

Kaunistuseks:
2 keedetud muna
100 g  vürtsikilu
riivjuustu

Purusta munad köögikombainiga. Lisa ülejäänud täidise koostisained. Laota alusele 4 viilu lõigatud äärtega leiba(mina immutasin selle tordi kõigi kihtide leibu eelmisest tordist ülejäänud kurgivedelikuga). Lisa 1/4 kattest ning toimi ülejäänud kahe kihiga samamoodi. Viimane osa kattestmääri tordi külgedele. Katta fooliumiga ja lase seista üleöö. Enne  serveerimist kaunista  muna ja kiluga ning raputa peale riivjuustu.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: