Salapärane õunaplaadikook

5. Nov 2009 at 1:19 e.l. (Õuntega, Hapukoorega, Koogid) (, , )

Viimasel ajal olen saanud täielikuks küpsetamishoolikuks. Kui mul piisavalt finantse oleks, siis vist ainult ahju taga istukski. Aga seetõttu jälgin innukalt kokkamistega seotud blogide uusi postitusi. Kui Ragne eile, või oli see juba üleeile, avaldas oma Õunaplaadikoogi retsepti natukese kamajahu ja hapukoorega, siis teadsin, et pean seda kohe järgi proovima. Täna olin terve õhtu küsimuse ees, kas minna magama või hakata kooki küpsetama. Lõpuks siis südaööl jõudsin otsusele, et kook ikka vaja ahju panna:)
Minu kook sai teistsuguse nime salapärast, mille tekitas kamajahu. Kooki süües tekkis tunne, et tahaks veel ja veel seda salapärast õrna maitset seal tunda. Paljude jaoks ei ole see maitse kindlasti väga ära tuntav. Ootamatult sattus üks sõber hetkeks läbi astuma ja ka tema oli sellest salapärasest maitsest lummatud ja ei osanud arvatagi, et see kama on:)

IMGP2357

Igatahes siit nüüd tuleb retsept ja nagu juba öeldud Ragne blogist

Põhi:
200 g võid, toasooja
200 g suhkrut
7 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
2 muna

Kate:
4-6 õuna
1 sl suhkrut
1 sl kamajahu
1 tl kaneeli
4 dl hapukoort
2 muna
2 dl suhkrut (minul läks umbes, ja kook tuli meeldivalt magus)

IMGP2353

Sega kokku või ja suhkur. Lisa omavahel segatud kuivained ning seejärel munad. Sega tainaks (tainas jääb pigem muredapoolsem). Kata tainaga kandiline ahjuplaat (Ragne retseptis on viidatud

25×35 cm plaadile, minu kasutatud tavaline ahjuplaat oli kindlasti suurem).

Eemalda õuntelt südamikud. Viiluta õunad ning aseta põhjale. Sega omavahel suhkur, kamajahu ning kaneel js raputa see õunaviiludele. Seejärel sega kokku hapukoor munad ja suhkur ning kata seguga õunaviilud. Küpseta 190 kraadses ahjus 3o minutit.


2 kommentaari

  1. Kaire said,

    Kama on huvitav, tuleb proovida. Ja pildid ka :)) Tore, et Sa magamise asemel parem kooke küpsetad.

  2. anniki said,

    Järgmine kord paneksin kama vist isegi veidi rohkem. Jahtunult ei olnud kama maitset enam nii palju tunda. Aga kooke võiks ma lõputult küpsetada. Oleks vaid sööjaid rohkem:)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: