Tomati-juustupirukas

27. Oct 2009 at 11:08 e.l. (Pirukad, Soolased) (, , )

Vahelduseks ka midagi soolast. Tegelikult mulle hirmsasti maitsevad lahtised pirukad. Eriti veel kui seal on ohtralt juustu. See Ragne retsepti järgi tehtud pirukas maitses mulle rohkem kui olin veidi jahtuda lasknud. Aga seda vist seetõttu, et väga ei armasta kuuma tomatit:)

IMGP2328

Põhi:
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
5 sl õli
1 dl riivitud keedetud kartulit
1 dl riivjuustu
1 dl vett

Kate:
3-4 tomatit
100 g sinihallitusjuustu
100 g riivitud juustu
pipart
värsket peeneks hakitud basiilikut

Põhja jaoks sega kuivad ained omavahel ning lisa ülejäänud ained. Sega ühtlaseks. Suru taigen ringilise koogivormi (Ø 22-24 cm) põhja ja äärtele. Eelküpseta 175 kraadises ahjus 10 minutit.

Eelküpsenud põhjale aseta peeneks pudendatud sinihallitusjuust, kata tomativiiludega ning raputa üle basiiliku ja musta pipraga. Kata pind riivitud juustuga. Küpseta 175 kraadi juures ca 30 minutit.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: