Martsipani-õunakook

25. Oct 2009 at 11:56 p.l. (Õuntega, Koogid) (, , )

Selle koogi retsepti sai uuritud erinevatest blogidest. Lõpuks jäi peale thredahlia valmistusviis. Maitses jällegi väga hea!

100 g martsipanimassi
3 muna
150 g suhkrut (magusatele õuntele veidi vähem)
180 g jahu
1 tl küpstuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 dl piima
50 g võid
300 g haput õuna (kooritult-tükeldatult)

Koori õunad, eemalda südamed ja seemnekojad ning lõika õhukesteks viiludeks või pisemateks tükkideks.
Sulata või ja jahuta.
Riivi martsipan kaussi, lisa suhkur ja munad ning vahusta.
Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga, sega ettevaatlikult munamassi hulka. Lisa piim ja sulavõi. Sega ühtlaseks.
Lao pooled õunatükid 24 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja. Vala peale pool tainast, seejärel jälle õunad ning siis jälle tainas. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit kuni kook on pealt kaunilt kuldne.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: